Kristen Cinar

LIS 506

Homework Assignment #1

solutions

1)500GB/4.7GB = 106.389. Given this. You would need 107 DVD-R disks to backup the full hard drive. 107x$.30=$32.10 would be the cost to purchase the disks necessary 107x10 minutes=1070 minutes = 17.83 hours to for a full backup

2)(Add together the information provided) 300+10+50+100+4+2+4 = 470 bytes per item. 3,800,000 volumes x 470 bytes = 1,786,000,000 bytes = 1.786GB 1.786/500=.003572 = .36% Yes, this would only take up .36% of the disk of the computer

3)(Given that 10ms access time = .01 second) 3,800,000 volumes x .01 seconds = 38,000 seconds 38,000 seconds/60 = ~633 minutes ~633 minutes/60 = 10.55 hours

4)3,800,000/1.3 GHz (1,300,000) = 2.923ms The processing time is less than one second